جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۱ آبان ۸, دوشنبه

سیب

از: دانش‌نامه‌ی آريانا

فهرست مندرجات

[میوه‌جات][میوه‌های درختی]


سیب (برگرفته از واژه‌ی پهلوی[۱]؛ به انگلیسی: Apple؛ به آلمانی: der Apfel)، یک میوه درختی سردسیری، از خانواده‌ی گلسرخیان و با نام علمی: «مالوس دومستیکا» (Malus domestica) است[٢] که خوشبو و خوش‌طعم است و انواع مختلفی دارد که ٧۵٠٠ نوع آن در جهان شناخته شده است[٣] و از جمله می‌توان به انواع گوناگون سیب سرخ، سیب پائیزی، سیب زمستانی[۴] و سیب وحشی اشاره کرد. این میوه خوش عطر، لطیف و مغذی حاوی مقدار زیادی پتاسیم، سدیم، کلسیم، برم و فسفر و مقادیر زیادی ویتامین آ و ب و ث می‌باشد.


[] گیاه‌شناسی




[] تاریخچه




[] ترکیبات شیمی




[] ارزش غذایی

پزشکان در تأیید خواص مفید سیب برای سلامتی عقیده دارند که خوردن این میوه ۱٠ درصد به طول عمر انسان اضافه می‌کند. تقریباً تمام متخصصان تغذیه بر این باور هستند که خوردن یک عدد سیب در روز انسان را از پزشک بی‌نیاز می‌کند.

محققان دانشگاه چینی هنگ‌کنگ برای اولین‌بار به شواهدی دست یافته‌اند که تأیید می‌کند سیب حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی است؛ به‌همین خاطر مصرف آن به‌طور مرتب حداقل ۱٠ درصد بر عمر انسان می‌افزاید. دکتر شن‌یوجن و دستیارانش در این دانشگاه خاظرنشان کردند: مواد مضری که در بدن تولید می‌شوند و ما آن را رادیکال‌های آزاد می‌نامیم، می‌توانند تغییرات نامطلوبی در بدن ایجاد کنند که این تغییرات در تسریع روند پیری و نیز ابتلا به برخی از بیماری‌ها نقش دارند. از سوی دیگر، موادی موسوم به آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند با این آسیب‌ها مقابله کنند.

سیب از جمله میوه‌هایی است که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های متنوع بوده و در این زمینه بسیار مؤثر و مفید است. با وجودی که میوه‌ها و سبزی‌های دیگر نیز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مفید هستند، اما در پژوهش اخیر معلوم شده است که مقدار این مواد مفید در سیب بسیار بالا است و به‌همین سبب، حتی در افزایش طول عمر انسان نیز تأثیرگذار است[سیب بخورید، بیشتر عمر کنید!، مجلۀ کانون خانواده، سال پانزدهم، شمارۀ ٢٨٠، نیمۀ اول آبان ۱٣۹٠، ص ۵٠].


[] خواص درمانی




[] کاشت و برداشت




[] تولید سیب




[] فرآورده‌های سیب





[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]-
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]