ه‍.ش. ۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۱, چهارشنبه

نان

از: دانشنامه‌ی آریانا

فهرست مندرجات

[غذاها][افغانی نان]


نان (به عربی: خبز؛ به پشتو: دودی؛ به انگلیسی: Bread؛ به آلمانی: Brot)، یکی از قدیمی‌ترین غذاهای بشر است که اغلب آن را از آرد گندم یا سایر انواع غلات، آب، نمک یا شکر، مخمر (خمیر ترش)، و گاهی برخی ادویه‌جات تهیه کرده و در درون تنور یا داش (فر) یا بر روی ‌‌‌تابه و یا اجاق‌های مخصوص پخت نان می‌پزند[۱]. اگرچه، ‌در طرز تهیه نان در نقاط مختلف دنیا تفاوت‌های چشمگیری وجود دارد[٢]، اما این غذا، یکی از اصلی‌ترین غذاهای مردم جهان به‌ویژه در افغانستان[٣] و ایران می‌باشد.


[] واژه‌شناسی




[] تاریخچه




[] مواد و طرز تهیه




[] انواع نان




[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]-
[٢]-
[٣]- اهمیت نان نزد مردم افغانستان در حدی است که حتی به‌طور کلی به غذا نیز «نان» می‌گویند. به‌طور مثال: در افغانستان، به نهار، «نان چاشت» و به شام، «نان شب» گفته می‌شود.
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]